Страните от бившия социалистически блок, в това число Украйна и балтийските

...
Страните от бившия социалистически блок, в това число Украйна и балтийските
Коментари Харесай

Москва: Бившите социалистически страни трябва да са благодарни на Русия

Страните от някогашния социалистически блок, в това число Украйна и балтийските страни, са задължени към Русия и би трябвало да са й признателни поради всички вложения, които сме създали в тях, заяви председателят на Държавната дума (долната камара на съветския парламент) Вячеслав Володин, заяви ТАСС.

" Украйна, страхувайки с, че ще загуби доходи от преноса на съветски газ, желае парична отплата за построяването на газопровода " Северен поток 2 " от съветската страна, Чехия желае отплата от 40 милиона евро за детонация в склад за оръжия във Врбетице, за която се твърди, че е проведена от съветските специфични служби. Балтийските страни, откакто не съумяха да решат личните си стопански проблеми, желаят някаква отплата за руския интервал. Когато тези страни бяха измежду страните от социалистическия лагер, те привикнаха да живеят за сметка на другите. Навикът си остана. Нямаше да остане подобен табиет, в случай че имаха суверенитет и самостоятелност не на думи, а на каузи ", тези страни са тръгнали по пътя на сателитните страни ", разяснява Володин.

Председателят на Думата сподели също, че   " политиката не е обществена сигурност " - да получавате пари и да бъдете самостоятелни, няма да се получи. 

" Не Русия ви е длъжна, а вие сте длъжници на Русия. Бъдете признателни: жителите на Руската федерация не желаеха от вас това, което ви дадоха, откъсвайки се от себе си ", изясни и добави, че става въпрос за основаните работни места в тези страни, вложението на сили и средства в тяхното развиване, както и защитата от външни провокации и закани.

" Не бива да забравяте, че Русия беше тази, която пое всички отговорности за погашение на задълженията на Съюз на съветските социалистически републики. Ако нямате съвест, тогава най-малко би трябвало да си знаете мярката. Не забравяйте, че на руснакът лишава доста време, с цел да се впрегне, само че стане ли, работи бързо. Би било редно да се извините, както и  да сложите начало на връзки, с мисъл за бъдещето ", добави той.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР